Kosten besparen op uw vaatwasser? Dat kan!

Met de stijgende prijzen, inflatie en de hoge energierekening, is kosten besparen nu nog belangrijker! Dat kan eenvoudig met de doorschuif vaatwasmachines van Hobart, dankzij de rondom afgesloten kap!

Hobart’s doorschuif vaatwasmachines zijn de enige doorschuivers op de markt met een rondom gesloten, geïsoleerde kap. Hierdoor blijft stoom en warmte in de kap en bespaar je veel energie!

En bespaar extra, omdat je hierdoor geen mechanische afzuiging meer nodig hebt.

LAGER WATERVERBRUIK


HOBART heeft de doorschuifvaatwasmachines in de afgelopen tien jaar zover doorontwikkeld, dat het waterverbruik is teruggelopen van gemiddeld 3,2 liter water per wasbeurt naar 1,4 liter. Goed nieuws voor het wasmiddelverbruik, want wasmiddelen worden vaak gedoseerd per liter water. Dit betekent een besparing tot 44% op water en vaatwasmiddelen. Vervolgens moet het water worden opgewarmd naar 85°C graden. Het lagere waterverbruik zorgt dan automatisch ook voor lagere opwarmkosten – dat zien we terug in de energierekening!

 

RONDOM GESLOTEN KAP


Een ander voordeel van de HOBART doorschuifvaatwasmachines is dat ze beschikken over een rondom gesloten geïsoleerde kap. Stoom en warmte blijft in de kap, hierdoor wordt er energie bespaart. Alle andere op de markt aanwezige doorschuifvaatwasmachines zijn standaard uitgevoerd met een open achterzijde. Alle warmte wordt dan na iedere wasbeurt verspild. Per jaar kan één doorschuifvaatwasmachine met een rondom gesloten kap 3.150 kWh besparen!

ENERGIETERUGWINNING

Nog meer energie besparen? Kies dan voor het optionele energieterugwinsysteem. Dit systeem voert het warme afvalwater via een warmtewisselaar af, waarbij de warmte (energie) wordt overgedragen aan het binnenkomende koude water. Dit koude water komt binnen met een temperatuur van circa 15°C en wordt door de temperatuur uitwisseling verwarmd naar een temperatuur van circa 40°C. Het opwarmen naar 85°C is dan voor een deel al klaar, door alleen gebruik te maken van warm water – dat anders ongebruikt de afvoer in gaat.
Voor dit energieterugwinsysteem is de E.I.A. (energie investeringsaftrek) van toepassing.

AUTOMATISCHE VUILVERWIJDERING

De AUP-doorschuifvaatwasmachine van HOBART biedt daarnaast een automatisch vuilverwijderingssysteem. Dit betekent dat er niet meer handmatig hoeft worden voorgespoeld, de vuile vaat kan direct in de machine worden geplaats. Alle voedselresten worden onmiddellijk weggepompt uit de vaatwasmachine via het filtersysteem. Dit bespaart nog weer water, tijd- en energie.

Nog vragen? Of overtuigd om deze vaatwassers of eventueel andere noden te bespreken?

bel ons 0474 06 74 74 !

Uw beste resultaten daar zorgen wij voor!